دوره 10، شماره 4 - ( پژوهش های سیاسی جهان اسلام شماره زمستان 1399 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 148-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکتری روابط بین الملل،واحد قشم،دانشگاه آزاد اسلامی،قشم،ایران.
2- دانشیار گروه روابط بین الملل، واحد قشم،دانشگاه آزاد اسلامی،قشم،ایران.(نویسنده مسئول) ، asgarkhani@yahoo.com
3- استادیار گروه روابط بین الملل، واحد قشم،دانشگاه آزاد اسلامی،قشم،ایران.
چکیده:   (4732 مشاهده)
پژوهش حاضر به دنبال بررسی وضعیت پیچیدگی سیاست در خاورمیانه و راهکارهای ارتقاء بازیگران در عرصه سیاست خارجی است. از این منظر، مهم ترین هدف، ارائه دو رویکرد مختلف، اما به هم پیوسته است؛ اول اینکه منطقه خاورمیانه چگونه در یک وضعیت آشوب و چندگانگی به سر می برد و دوم، ارائه راه­حل برای همکاری بازیگران سیاسی در وضعیت پیچیده سیاسی و مذهبی است. بنابراین سؤالی که پژوهش حاضر مطرح می کند این است: راهکارهای ارتقای رفتار بازیگران در عرصه سیاست خارجی در منطقه خاورمیانه کدام است؟ یافته های پژوهش نشان می دهد که ارتقاء در نظم آشوب و پیچیده نیازمند درک سیستمی از تهدیدات و فرصت های موجود در آن منطقه است. به طور مشخث خاورمیانه از تهدیداتی نظیر تروریسم شبکه ای و پیچیده  و همچنین دخالت قدرت های فرامنطقه ای رنج می برد که هر یک از این تهدیدات خطری برای حیات کشورهای مختلف منطقه هستند. به علاوه، بخش مهمی از تهدیدات نه ذاتی منطقه، بلکه ساختگی و حاصل دخالت قدرت های فرامنطقه ای نظیر ایالات متحده است. با درک این تهدیدات و ایجاد فرصتی برای مقابله با تروریسم شبکه ای و همچنین اجماع بر سر مسائلی از جمله استفاده از موقعیت جغرافیایی منطقه و همچنین انرژی های موجود در آن می توان راهی برای ارتقای بازیگران از طریق سیاست خارجی پدید آورد.
واژه‌های کلیدی: سیاست خارجی، آشوب، ارتقاء، خاورمیانه.
متن کامل [PDF 721 kb]   (1133 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/6/29 | پذیرش: 1399/9/27 | انتشار: 1399/10/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.