دوره 5، شماره 1 - ( پژوهش های سیاسی جهان اسلام 1394 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 179-155 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه مازندران ، kgarshasbi7@gmail.com
2- دانشگاه مازندران
چکیده:   (6838 مشاهده)

داعش سیمای جمعیتی گروه‌های سنی جوان و فراملی را از نقاط مختلف جهان؛ ازجمله اروپا و امریکا بازنمایی می‌کند. اجتماع ساخت گرفته و مخرب داعش تا حد وسیعی برآیندی از بسیج شتابان و جهانی جنگجویان خارجی از سراسر گیتی است. ورود جهادگرایان جهانی به دنیای اسلام و گرایش افراطی و مبارزه‌طلبانه آنان پدیده‌ای بدیع و تازه نیست، اما میزان و روند سلسله وار و پیوسته این پدیده ازیک‌طرف و کمیت بسیار فراوان جهادگرایان خارجی از طرف دیگر، معرف الگویی بی‌سابقه و یا کم‌سابقه است؛ به‌گونه‌ای که می‌توان آن را اگرنه مهم‌ترین عامل، حداقل یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین عامل پایداری و قدرتمندی داعش به شمار آورد. نوشتار حاضر با روشی توصیفی و علی، فهم چرایی از جا کندگی این افراد از جوامع مدرن غربی و پیوستن آنان به داعش و کنش گری در میدان‌های جنگی را هدف بررسی قرار داده است. با الهام از نظریه داغ ننگ اروینگ گافمن و توتالیتاریسم هانا آرنت، بر این فرض مبتنی است که این جنگجویان به دلیل سرخوردگی و داغ ننگ و بحران هویت ناشی از پدیده اسلام هراسی در غرب، جهت معنا بخشی به خویشتن و رهایی از وضع اسف‌بار هویتی و حفظ و نمایش ارزش‌های خود به داعش می‌پیوندند.

متن کامل [PDF 1503 kb]   (2668 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/10/29 | پذیرش: 1394/3/5 | انتشار: 1394/4/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.