دوره 7، شماره 3 - ( پژوهش های سیاسی جهان اسلام 1396 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 96-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه معارف اسلامی دانشگاه هنر
چکیده:   (3636 مشاهده)
امروزه مهم‌ترین فرایند سیاسی در ارتباط با جوامع اسلامی بخصوص خاورمیانه، روابط منازعه آمیز دولت‌های اسلامی است، تاجایی که واگرایی و منازعه در طی چند دهه اخیر همواره بر فرایند همگرایی میان دولت‌ها و جوامع اسلامی غلبه نموده است. این منازعه به‌طورکلی در دو سطح داخلی میان قومیت‌ها و فرقه‌های مختلف جوامع اسلامی و در سطح بیرونی در تعاملات بین دولتی نمود داشته است. در این راستا، به نظر می‌رسد که شناخت اصول و مبانی قرآنی در ارتباط با تنظیم روابط میان دولت‌ها و جوامع اسلامی در راستای همگرایی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در این راستا، این پژوهش هدف خویش را بر محور بررسی این پرسش قرار داده است که مهم‌ترین اصول و مبانی قرآن به‌عنوان منبع اصلی دین اسلام در راستای همگرایی میان جوامع اسلامی چیست؟ یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که اسلام اصل روابط میان جوامع اسلامی را بر مبنای همگرایی و اتحاد قرار داده است و ریشه‌هایی واگرایی را در عدم درک درست و واقعی از اسلام و تعلقات و برتری‌جویی که با اهداف و تعالی انسانی تناسب ندارند، می‌داند. روش تحقیق در این مقاله توصیفی تحلیلی و روش گردآوری داده‌ها کتاب‌خانه‌ای و اینترنتی است.
 
متن کامل [PDF 403 kb]   (2659 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/7/18 | پذیرش: 1396/9/15 | انتشار: 1397/1/21

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.