دوره 7، شماره 2 - ( پژوهش های سیاسی جهان اسلام 1396 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 140-107 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- روابط بین الملل دانشگاه علامه طباطبائی
2- گروه روابط بین الملل دانشگاه علامه طباطبائی ، tabasm234@yahoo.com
چکیده:   (3946 مشاهده)
ترکیه سال های متمادی روابط شکننده‌ با سوریه داشته است. در عین حال با روی کار آمدن دولت حزب عدالت و توسعه این کشور روابط با سوریه را بهبود بخشید. دولت بشار اسد نیز تلاش نمود  تا اختلافات گذشته حل و فصل نموده و از دامن زدن به آنها پرهیز نماید. قابل ذکر است سوریه و ترکیه یک سلسله اختلافات بر سر مسائلی از قبیل: فعالیت‌های سیاسی کردها در سازمان پ.ک.ک، چگونگی تقسیم آب فرات و استان اسکندرون داشتند.
پس از تحولات بهار عربی در منطقه خاورمیانه در سالهای پس از 2011 سیاست ترکیه حالت تهاجمی به خود گرفت و با  میزبانی نشست‌های گروه‌های مخالف دولت بشار اسد بوده است. اقدام دیگر این کشور پذیرش آوارگان سوری بود. سیاست ترکیه در قبال سوریه تاکنون بارها از سوی نمایندگان احزاب سیاسی مخالف و سازمان‌های مردم نهاد بویژه در استان‌های نوار مرزی مورد انتقاد قرار گرفته و اعتراضات فراگیر عمومی از جمله تظاهرات در این مکا‌‌‌ن‌ها به دفعات برگزار گردیده است. از اینرو این پژوهش در پی پاسخ به این سوالاست که «بحران سوریه چگونه امنیت ملی ترکیه را متاثر ساخته است؟» . پاسخ نویسندگان به سوال فوق غبارتست از«بحران سوریه در بطن بسط بی ثباتی منطقه ای سیاست های ترکیه را برای حفظ یکپارچگی ارضی را خشونت بارتر و معادلات سیاسی داخلی ترکیه را دچار چالش میسازد.»
متن کامل [PDF 336 kb]   (6192 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/2/5 | پذیرش: 1396/5/11 | انتشار: 1396/11/18

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.