دوره 9، شماره 2 - ( پژوهش های سیاسی جهان اسلام شماره تابستان 1398 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 25-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشیار گروه روابط بین‌الملل، دانشگاه گیلان ، mniakoee@gmail.com
2- دانشجوی دکتری روابط بین‌الملل، دانشگاه گیلان.
چکیده:   (2300 مشاهده)
دومینوی جنبش­های اعتراضی که از اواخر سال 2010 میلادی بخش وسیعی از خاورمیانه و شمال آفریقا را در برگرفت، به ایجاد دگرگونی­های گسترده در حوزه نظم داخلی، منطقه­ای و بین­المللی منجر شده است. تحت تأثیر این تحولات، نشانه­هایی از تحول در سیاست داخلی و خارجی دولت­های خاورمیانه و سایر بازیگران درگیر در این مجموعه امنیتی، پدیدار شده است. در این مقاله تلاش شده تا سیاست خارجی سوریه در مقطع زمانی پس از بیداری عربی در چارچوب گزاره­های نظری سیاست خارجی شبه­دولت‌ها مورد بررسی قرار گیرد. پرسشی که در این راستا مطرح می­شود این است که سیاست خارجی سوریه در دوره پس از آغاز شورش­ها و جنگ داخلی در چه قالبی قابل تبیین است؟ یافته­های مقاله نشان می­دهد که سیاست خارجی سوریه پس از وقوع بیداری عربی را، می­توان در پرتو گزاره­هایی چون فقدان ابزارهای متعارف سیاست خارجی، نقش فزاینده بازیگران معارض در تشدید شرایط شبه­دولتی و تقویت نقش حمایتی محیط و بازیگران خارجی همسو به­منظور حفظ امنیت حکومت و بقای رژیم، تحلیل و بررسی کرد. روش تحقیق در این پژوهش، توصیفی- تحلیلی بر مبنای روش کیفی بوده و گردآوری داده­ها نیز با بهره­گیری از منابع کتابخانه­ای و اینترنتی انجام گرفته است.
 
متن کامل [PDF 289 kb]   (643 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/9/18 | پذیرش: 1398/7/13 | انتشار: 1398/7/13

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.