دوره 3، شماره 2 - ( پژوهشهاي سياسي جهان اسلام 1392 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 27-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه اصفهان ، javademam@yahoo.com
2- دانشگاه اصفهان
چکیده:   (5615 مشاهده)

شناخت ارزش‌ها و ویژگی­های موجود در فرهنگ ملی هر کشوری، از آن جهت که در تکوین هویت آن کشور و استمرار آن نقش مهمی دارد، بسیار ضروری است. از این حیث، جمهوری اسلامی ایران نیز دارای جنبه‌های خاصی از فرهنگ عمومی و ملی است که حاصل تجربه تاریخی ملت در برخورد با حوادث و پدیده­های سیاسی آن می­باشد؛ فرهنگی که در اغلب موارد چالش­هایی را فراروی کشورها، به­ویژه کشورهای غربی و در رأس آن آمریکا که از طریق ابزار تحریم اقتصادی، خواسته­های نامشروعی را در قبال برنامه هسته­ای ایران پیگیری می­کنند، قرار می­دهد. نوشتار حاضر ضمن تمهید پشتوانه نظری مبتنی بر محرومیت نسبی و هویت، در مقام پاسخ‌گویی به این سؤال است که چه عواملی طی سال­های اخیر موجب شده است تا جمهوری اسلامی ایران علی­رغم فشارهای اقتصادی حاصل از تحریم، همچنان در قبال ادامه فعالیت هسته­ای خود پافشاری کند. پژوهش حاضر با روش توصیفی و تحلیلی صورت گرفته و گردآوری اطلاعات به‌صورت مطالعات کتابخانه­ای و اسنادی شامل کتاب­ها، مقالات تخصصی و اینترنت بوده است. نتایج تحقیق نشان می‌دهد مؤلفه‌های مذهبی استقلال­­طلبی در فرهنگ ملی ایران باعث گردیده تا نظام جمهوری اسلامی ایران بر حقوق خود به­ویژه در زمینه فعالیت صلح‌آمیز هسته­ای با در نظر گرفتن مسائل راهبردی برای نسل­های آینده مبادرت ورزد و اثرات سوء تحریم را به خوداتکایی بیشتر و تأثیرگذاری افزون­تر در سطح نظام بین­الملل تبدیل کند.

متن کامل [PDF 1017 kb]   (2011 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/12/19 | پذیرش: 1392/3/25 | انتشار: 1392/5/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.