دوره 10، شماره 1 - ( پژوهش های سیاسی جهان اسلام شماره بهار 1399 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 124-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطیائی، تهران، ایران. (نوسنده مسئول) ، ansari_90@yahoo.com
2- استاد گروه علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
چکیده:   (1727 مشاهده)
هدف: اسلام سیاسی در سوریه ابتدا با شکل­گیری اخوان­المسلمین در بین جامعه اهل سنت این کشور ظاهر شد. با بیداری اسلامی در جهان عرب و تشدید زمینه­های داخلی بحران سوریه، گروه­های اسلام­گرای افراطی در این کشور شکل گرفتند. این گروه­ها با رفتارهای خشونت­آمیزی همچون حملات ایذایی و تروریستی و کمک­های لجستیکی و نظامی بازیگران منطقه­ای و بین­المللی، قدرت و گسترش بی­سابقه­ای پیدا کردن و نظام سیاسی سوریه را تا آستانه فروپاشی پیش بردند. هدف اصلی مقاله بررسی تاثیر گروه­های اسلام­گرای افراطی بر بی­ثباتی سیاسی سوریه در دوره بشار اسد است.
روش: روش تحقیق به کارگرفته شده در این پژوهش توصیفی-تحلیلی است. روش گردآوری داده­ها مبتنی بر روش اسنادی و از چارچوب نظری بی­ثباتی سیاسی برای تجزیه و تحلیل تاثیر گروه­های اسلام­گرای افراطی بر بی­ثباتی سیاسی استفاده شده است. 
یافته­ها: یافته­های پژوهش حاکی از آن است که مجموعه اقدامات و چالش­های گروه­های اسلام­گرای افراطی باعث ایجاد تغییر در «حکومت» سوریه شده­ است­؛ اما موفق به تغییر در «رژیم» و «جامعه» نشده­اند.
نتیجه­گیری: گروه­های اسلام­گرای افراطی با توجه به ویژگی­های نظام سیاسی سوریه و با آغاز بیداری اسلامی در کشورهای عربی، از فرصت پیش آمده استفاده کردند و باعث ایجاد، استمرار و افزایش اعتراضات ضد حکومتی، شورش، ترور و جنگ­های چریکی در سوریه شده­اند.
متن کامل [PDF 304 kb]   (1185 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/9/2 | پذیرش: 1398/12/21 | انتشار: 1399/9/17

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.