دوره 6، شماره 4 - ( پژوهش های سیاسی جهان اسلام 1395 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 59-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه علوم سیاسی دانشگاه امام صادق(ع) ، j.dorakhshah@yahoo.com
2- معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق(ع)
چکیده:   (3490 مشاهده)

شرایط پیچیده جامعه لبنان و موضع‌گیری سیاستمداران این کشور در قبال حزب‌الله لبنان باعث گردیده تا این سوال در ذهن‌ها به وجود آید که با وجود چنین شرایط سختی در جامعه لبنان و سختی‌های موجود در مسیر این جنبش، حزب‌الله لبنان چگونه توانسته است تا به این موقعیت سیاسی و اجتماعی دست یابد. حزب‌الله لبنان در ابتدا با محدودیت‌های سیاسی و اجتماعی گسترده‌ای در داخل و خارج از مرزهای این کشور مواجه بود، به‌گونه‌ای که حتی دیگر احزاب و دولت آن را به رسمیت نمی‌شناختند اما این جنبش توانست با بهره‌برداری مناسب از کمترین امکانات موجود و کاربست مناسب تاکتیک‌های سیاسی و اجتماعی به یک جنبش بسیار تأثیرگذار و مؤثر در داخل و خارج از لبنان تبدیل شود. حزب‌الله لبنان در اقدامات خود در عرصه نظامی و اجتماعی کارآمد بوده و توانسته ‌است تا از طریق رسیدن به مقبولیت اجتماعی به مشروعیت سیاسی نیز دست یابد. مهمترین دغدغه پژوهش حاضر این است که بتواند با بهره‌گیری از روش توصیفی – تحلیلی به کالبدشکافی واژه «مشروعیت» پرداخته و پس از بیان حوزه‌های عمل این مفهوم، نشان دهد که حزب‌الله لبنان چگونه توانست با امکانات محدودی که در اختیار داشت به مقبولیت اجتماعی و پس از آن به مشروعیت سیاسی دست باید.

متن کامل [PDF 742 kb]   (4075 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/8/16 | پذیرش: 1395/10/3 | انتشار: 1396/7/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.