دوره 10، شماره 1 - ( پژوهش های سیاسی جهان اسلام شماره بهار 1399 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 26-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکتری تخصصی روابط بین الملل،دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد اصفهان(خوراسگان)،اصفهان ، ایران
2- استادیار گروه روابط بین الملل، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران (نویسنده مسئول)
چکیده:   (3967 مشاهده)
بحران شکل‌گیری و گسترش گروه‌های تروریستی یکی از مهم‌ترین تحولاتی است که طی یک دهه اخیر منطقه خاورمیانه را تحت تأثیر قرار داده است. در بین این گروه‌ها، دولت اسلامی عراق و شام (داعش) مهم‌ترین گروه تروریستی است که طی سال‌های 2014 تا 2018 م بخش عمده‌ای از قلمرو ارضی دو کشور عراق و سوریه را در اختیار گرفت. بر این اساس دولت‌های این منطقه نیز رویکردهای مختلفی را در قبال داعش دنبال نمودند. در شرایط کنونی با سقوط داعش هدف اصلی این مقاله بررسی جایگاه منطقه‌ای ایران و عربستان در دوره پساداعش است. چارچوب نظری مقاله بهره‌گیری از نظریه واقع‌گرایی است که با روش توصیفی-تحلیلی سعی در بررسی موضوع دارد. سؤال اصلی پژوهش این است که سقوط داعش چه تاثیری بر جایگاه منطقه‌ای ایران و عربستان داشته و مهم‌ترین الزامات دو کشور در شرایط پس از سقوط داعش چیست؟ یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد دو رویکرد عمده همکاری و تشدید منازعه را می‌توان در روابط ایران و عربستان در نظر گرفت. هر چند تقویت احتمال همکاری و تعامل دو کشور در این دوره اندک است اما در شرایط تشدید منازعه دو طرف بوسیله راهبردهای مختلف سعی در تقویت قدرت خود برمی‌آیند.
 
متن کامل [PDF 310 kb]   (2524 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/8/11 | پذیرش: 1398/11/23 | انتشار: 1399/1/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.