دوره 3، شماره 2 - ( پژوهشهاي سياسي جهان اسلام 1392 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 122-97 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه پیام نور، تهران ، m_ghiasian@pnu.ac.ir
2- دانشگاه پیام نور، تهران
3- دانشگاه باقرالعلوم، قم
چکیده:   (5919 مشاهده)

نویسنده/ سیاستمدار ایدئولوژی شخصی خود یا گروه‌اش را در تولید متن سیاسی و با هدف خاصی به‌کار می­گیرد. این ایدئولوژی را می­توان از طریق شناخت راهکار گفتمانی انکار استخراج نمود که در آن، چیزی در ابتدا به حالت مثبت ارائه و سپس با استفاده از یک اصطلاح خاص مانند «اما» رد می­شود، به­مثابه مشروعیت­بخشی به «خود» و مشروعیت­زدایی از «دیگری» به کار می­رود. ساختار خرد متن سرمقالات غربی که به موضوع فعالیت هسته­ای ایران اختصاص یافته­اند، همراه با شیوه انکار، مشروعیت این فعالیت و سلطه آمریکا بر آن را به شیوه خاص خود بازنمایی می­کنند. براین اساس، مقاله پیش‌روی، با رویکردی انتقادی، کاربرد انکار را در سرمقالات مذکور در روزنامه­های آمریکایی واشنگتن­پست و وال­استریت­ژورنال و روزنامه­های انگلیسی ایندیپندنت و گاردین در مقطع زمانی ٢٠٠٩ مورد بررسی قرار داده است  تا در پی پاسخ این سوال باشد که چگونه مطبوعات غربی مشروعیت­ فعالیت هسته­ای ایران را از نگاه آمریکا بازنمایی کرده­اند. ماحصل یافته‌های پژوهش حاکی از آن است که رویکرد آمریکا نسبت به فعالیت هسته­ای ایران، رویکرد تک­قطبی و انحصاری است و مطبوعات غربی در جهت مشروعیت­بخشی به این نگرش، بیشترین استفاده را از راهکار انکار به شیوه موجه­سازی نظری و جلوه­نمایی عقلانی دارند.

متن کامل [PDF 946 kb]   (1377 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/2/11 | پذیرش: 1392/4/5 | انتشار: 1392/5/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.