دوره 11، شماره 4 - ( پژوهش های سیاسی جهان اسلام شماره زمستان 1400 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 216-195 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکتری علوم سیاسی ،دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد شهرضا،ایران
2- استاد گروه علوم سیاسی دانشگاه پیام نور ، تهران، ایران. (نویسنده مسئول) ، M.hatami@pnu.ac.ir
3- دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه پیام نور ، تهران، ایران.
چکیده:   (2101 مشاهده)
تحلیلی از معنای دقیق حکمرانی در تعالیم اسلام، شاخص های قرآنی حکومت کردن مطلوب با مطالعه آیات قرآن کریم، اهمیت عدالت به عنوان یک رویکرد مهم در حکومت امروزه و همچنین پارادایم «حکمرانی خوب» به عنوان یک شیوه رایج و مسلّط برای اداره جامعه در سطح جهان بوده و متفاوت از دولت و حکومت است. در این نوشتار، ابتدا «حکمرانی خوب و حکمرانی شایسته» و شاخص های آن با روش توصیفی تحلیلی بررسی و سپس به این سؤال پاسخ داده می­شود که «حکمرانی شایسته» و شاخص های آن در انقلاب اسلامی چیست و در نهایت، تعدادی از شاخص های حکمرانی شایسته از ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران با شاخص های حکمرانی خوب از دیدگاه دینی و اسلامی، نهادهای بین المللی و اندیشمندان مقایسه تطبیقی شده است. بررسی پنج شاخص اصلی و اساسی در حکمرانی که شاخص های یکسانی است که بر حسب معنا و مبنا متفاوت است. در نهایت نتیجه­گیری خواهد شد که محتوای دیدگاه های نظری حکمرانی خوب مبتنی بر انسان محوری، دنیاگرایی و ماده گرایی است، ولی حکمرانی شایسته مبتنی بر خدا محوری است، اگرچه به ماده و معنا و دنیا و آخرت هر دو به صورت همزمان توجه دارد.
متن کامل [PDF 361 kb]   (1016 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/2/26 | پذیرش: 1400/7/15 | انتشار: 1400/10/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.