vahedi S, hatami M, mosavi S. Investigating the components of good governance according to the approach of political ideas of the Islamic revolution. پژوهشهاي سياسي جهان اسلام 2021; 11 (4)
URL:
http://priw.ir/article-1-1436-fa.html
واحدی سعید، حاتمی محمدرضا، موسوی سیدمحمد. بررسی مولفه های حکمرانی خوب با توجه به رویکرد اندیشه های سیاسی انقلاب اسلامی. فصلنامه پژوهشهاي سياسي جهان اسلام 1400; 11 (4)
URL: http://priw.ir/article-1-1436-fa.html
1- دانشجوی دکتری علوم سیاسی ،دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد شهرضا،ایران
2- دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه پیام نور ، تهران، ایران. (نویسنده مسئول) ، hatami5@yahoo.com
3- دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه پیام نور ، تهران، ایران.
چکیده: (1404 مشاهده)
تحلیلی از معنای دقیق حکمرانی در تعالیم اسلام، شاخص های قرآنی حکومت کردن مطلوب با مطالعه آیات قرآن کریم، اهمیت عدالت به عنوان یک رویکرد مهم در حکومت امروزه و همچنین پارادایم «حکمرانی خوب» به عنوان یک شیوه رایج و مسلّط برای اداره جامعه در سطح جهان بوده و متفاوت از دولت و حکومت است. در این نوشتار، ابتدا «حکمرانی خوب و حکمرانی شایسته» و شاخص های آن با روش توصیفی – تحلیلی بررسی و سپس «حکمرانی شایسته» و شاخص های آن در انقلاب اسلامی تجزیه و تحلیل شده و در نهایت، تعدادی از شاخص های حکمرانی شایسته از ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران با شاخص های حکمرانی خوب از دیدگاه دینی و اسلامی، نهادهای بین المللی و اندیشمندان مقایسه تطبیقی گردیده است. بررسی پنج شاخص اصلی و اساسی در حکمرانی که شاخص های یکسانی می باشد که بر حسب معنا و مبنا متفاوت می باشد. محتوای دیدگاه های نظری حکمرانی خوب مبتنی بر انسان محوری، دنیاگرایی و ماده گرایی است، ولی حکمرانی شایسته مبتنی بر خدا محوری است، اگرچه به ماده و معنا و دنیا و آخرت هر دو به صورت همزمان توجه دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/2/26 | پذیرش: 1400/7/15 | انتشار: 1400/10/1