دوره 3، شماره 1 - ( پژوهشهاي سياسي جهان اسلام 1392 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 96-71 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه شاهد ، Abbaskeshavarz1@yahoo.com
2- دانشگاه شاهد
چکیده:   (5203 مشاهده)

با شروع جنگ 33 روزه علیه لبنان، بازیگران جهانی و منطقه­ای هر کدام به فراخور منافع و علایق خود جهت­گیری­ها و مواضع مختلفی را در رابطه با این جنگ اتخاذ نمودند. در این میان، تلاش­های دولت‌های غربی به عنوان قدرت‌های برتر و مدعیان حقوق بشر در جهان، در حمایت از اسرائیل و ضربه زدن به حزب­الله لبنان از جلوه­های بارز مسائل پیرامون این جنگ محسوب می­شود. هدف مقاله حاضر توصیف و تحلیل مواضع دولت­های اروپایی و آمریکا در این جنگ بر مبنای نظریه­ سیاست خارجی روزنا است و سؤال اصلی پژوهش این است که سیاست خارجی و مواضع دولت­های اروپایی و آمریکایی در جنگ 33 روزه لبنان چه بوده است. در این نوشتار با روش تحلیل اسنادی ابعاد این جهت­گیری­ها بررسی می‌شود. نتایج نشان می­دهد که منافع این کشورها از سطح بالایی از همپوشانی برخوردار بوده و آنها به دنبال تضعیف جبهه مقاومت و جلوگیری از گسترش قلمرو ژئوپلیتیکی ایران هستند. بنابراین دولت­های اروپایی و ایالات متحده به تقویت، تجهیز و حمایت همه­جانبه از اقدامات رژیم صهیونیستی پرداختند. ایالات متحده آمریکا مدیریت سیاسی این جنگ را در دست داشت و دولت­های اروپایی نیز در راستای تأمین منافع و کسب اهداف خود با آن همگام شدند.

متن کامل [PDF 847 kb]   (2675 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/12/20 | پذیرش: 1392/2/12 | انتشار: 1392/2/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.