دوره 9، شماره 2 - ( پژوهش های سیاسی جهان اسلام شماره تابستان 1398 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 78-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه علوم انتظامی امین ، kiani.javad2014@gmail.com
2- استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه علوم انتظامی امین
3- دانشجوی دکتری علوم سیاسی گرایش مطالعات سیاسی انقلاب اسلامی دانشگاه شاهد
4- کارشناسی ارشد روابط بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
چکیده:   (2523 مشاهده)
زمینه و هدف: امنیت و آرامش مرزهای سیاسی از عواملی است که به توسعه هر کشوری منجر می‌شود. در سال‌های اخیر برخی اقدامات کشور‌های همسایه یا کشور‌های فرا منطقه‌ای، در مناطق مرزی ایران، زمینه‌های نا‌امنی را فراهم کرده است. با درک این مفهوم، ویژگی‌های مرز‌های شرقی ایران و روابط ایران و پاکستان را با نگاهی دقیق­تر بررسی می‌کنیم و به مشکلات مناطق مرزی مشترک دو کشور می­پردازیم. این تحقیق با هدف بررسی عوامل واگرایی بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان و تأثیر آن بر امنیت مرزهای دو کشور انجام‌گرفته است.
روش: در این پژوهش نحوه جمع‌آوری داده‌ها به‌صورت کتابخانه‌ای (کتاب، مقالات، سایت‌های معتبر اینترنتی و ...) و روش تحقیق نیز توصیفی- تحلیلی است.
یافته‌ها و نتیجه‌گیری: نتایج تحقیق نشان می‌دهد که مؤلفه­هایی چون تاریخی، مذهبی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی به‌عنوان عوامل همگرایی در برهه‌های مختلف در تحکیم امنیت مرزهای دو کشور و جلوگیری از تجزیه‌طلبی قومی تأثیر داشته است.
 
متن کامل [PDF 395 kb]   (2608 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/1/18 | پذیرش: 1398/3/29 | انتشار: 1398/7/17

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.