kiani J, zargar A, banimasni M, rashidhefzabad M. Investigating the Convergence Factors in Iran-Pakistan Relations and Its Impact on Border Security. پژوهشهاي سياسي جهان اسلام 2019; 9 (2) :53-78
URL:
http://priw.ir/article-1-952-fa.html
کیانی جواد، زرگر علیرضا، بنی مسنی محمد، رشید حفظ اباد موسی. بررسی عوامل همگرایی در روابط ایران و پاکستان و تأثیر آن بر امنیت نواحی مرزی. فصلنامه پژوهشهاي سياسي جهان اسلام. 1398; 9 (2) :53-78
URL: http://priw.ir/article-1-952-fa.html
1- استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه علوم انتظامی امین ، kiani.javad2014@gmail.com
2- استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه علوم انتظامی امین
3- دانشجوی دکتری علوم سیاسی گرایش مطالعات سیاسی انقلاب اسلامی دانشگاه شاهد
4- کارشناسی ارشد روابط بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
چکیده: (2678 مشاهده)
زمینه و هدف: امنیت و آرامش مرزهای سیاسی از عواملی است که به توسعه هر کشوری منجر میشود. در سالهای اخیر برخی اقدامات کشورهای همسایه یا کشورهای فرا منطقهای، در مناطق مرزی ایران، زمینههای ناامنی را فراهم کرده است. با درک این مفهوم، ویژگیهای مرزهای شرقی ایران و روابط ایران و پاکستان را با نگاهی دقیقتر بررسی میکنیم و به مشکلات مناطق مرزی مشترک دو کشور میپردازیم. این تحقیق با هدف بررسی عوامل واگرایی بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان و تأثیر آن بر امنیت مرزهای دو کشور انجامگرفته است.
روش: در این پژوهش نحوه جمعآوری دادهها بهصورت کتابخانهای (کتاب، مقالات، سایتهای معتبر اینترنتی و ...) و روش تحقیق نیز توصیفی- تحلیلی است.
یافتهها و نتیجهگیری: نتایج تحقیق نشان میدهد که مؤلفههایی چون تاریخی، مذهبی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی بهعنوان عوامل همگرایی در برهههای مختلف در تحکیم امنیت مرزهای دو کشور و جلوگیری از تجزیهطلبی قومی تأثیر داشته است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1398/1/18 | پذیرش: 1398/3/29 | انتشار: 1398/7/17