دوره 13، شماره 1 - ( پژوهش های سیاسی جهان اسلام شماره بهار1402 1402 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hajilo M, Abdillahpour M, emami N. Anti-money laundering innovation "Mechanisms to fight corruption and money laundering in good governance". پژوهشهاي سياسي جهان اسلام 2023; 13 (1)
URL: http://priw.ir/article-1-1709-fa.html
حاجیلو محمدحسین، عبداله پور محمدرضا، امامی نسرین. نوآوری مبارزه با پول شوئی "راهکاری برای حکمرانی مطلوب اقتصادی در جمهوری اسلامی ایران ". فصلنامه پژوهشهاي سياسي جهان اسلام. 1402; 13 (1)

URL: http://priw.ir/article-1-1709-fa.html


1- استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه پیام نور ،تهران ،ایران
2- دکتری و مدرس مدعو گروه حقوق و علوم سیاسی ،واحد قشم ،دانشگاه آزاد اسلامی ، قشم،ایران ، policymakinhg100@gmail.com
3- دکتری اقتصاد ، واحداراک ، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک ، ایران
چکیده:   (150 مشاهده)
حکمرانی مطلوب اقتصادی یکی از وجوه موثر سیاستگذاری اقتصادی در سالیان اخیر  و در تعمیق انضباط مالی کشور می باشد که گرچه همواره مورد تاکید  مقامات اقتصادی و سیاسی کشور بوده ، ولی  بعضاً  با عواملی مانند فساد اقتصادی و پولشوئی ، مخدوش گردیده است . با این وصف ، مبارزه با فساد و پولشوئی ، در آغازه هزاره سوم و با توجه به تبعات اقتصادی و امنیتی دامنه دار ، همواره در دستور کار سازمان های بین المللی و دولتها قرار داشته و مکانیزم و رژیم های حقوقی خاص نیز برای خنثی سازی این پدیده ها ، به رشته تحریر درآمده است . گرچه ابزارهای مانند گروه ویژه اقدام مالی و کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم ( FATF,CFT ,) امروزه ابزارهای موثر مالی و استانداردهای مهم برای مبارزه با پولشوئی در ساختار نظام اقتصادی بین الملل می باشند ، ولی این تحقیق هم راستا با قرائتی از متخصصان ، بر این اعتقاد است که خود این ابزارها یک مدل حکمرانی از کنترل کشورهای دیگر توسط دول فرادست می باشند . به عبارتی این ابزارها ، معاهدات بین المللی نبوده و در قالب NGOs تعریف می شوند که بستر ساز هژمونی دولتهای غربی و مطامع اقتصادی و سیاسی آنها می باشد  . ولی فارغ از این ابزارها و کیفیت استفاده از آنها در مبارزه با پولشوئی ، نوآوری جدیدی که مطمع نظر این پژوهش می باشد  ، مشارکت بخش خصوصی و حکمرانی خوب در زمینه مبارزه با پولشوئی در کشور می باشد . این تحقیق با روشی تحلیلی / توصیفی به نقش حکمرانی مطلوب  به عنوان یک نوآوری خاص در مبارزه با پولشوئی می پردازد.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/6/21 | پذیرش: 1401/12/19 | انتشار: 1402/1/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمي- پژوهشي پژوهشهای سیاسی جهان اسلام می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Quarterly Journal of Political Research in Islamic World

Designed & Developed by : Yektaweb