دوره 13، شماره 4 - ( پژوهش های سیاسی جهان اسلام شماره زمستان 1402 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

jansiz A, rezapoor D. Muslim Brotherhood and Türkiye's foreign policy towards West Asia. پژوهشهاي سياسي جهان اسلام 2023; 13 (4)
URL: http://priw.ir/article-1-1795-fa.html
جانسیز احمد، رضاپور دانیال. اخوان المسلمین و سیاست خارجی ترکیه در قبال غرب آسیا. فصلنامه پژوهشهاي سياسي جهان اسلام. 1402; 13 (4)

URL: http://priw.ir/article-1-1795-fa.html


1- دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه گیلان، گیلان، ایران
2- استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه گیلان، گیلان، ایران(نویسنده مسئول) ، danyalrezapoor@gmail.com
چکیده:   (1468 مشاهده)
در سیاست خارجی دولت ترکیه، غرب آسیا جایی است که ناظران در این امر توافق دارند که عوامل عقیدتی بر محاسبات واقعی سیاست ارجحیت دارد. فعالیت سیاست خارجی ترکیه برای گسترش نقش کشور در منطقه تا حد زیادی با گرایش‌های اسلام‌گرایانه حزب عدالت و توسعه مرتبط است. در این نوشتار سیاست خارجی ترکیه با تمرکز بر روابط حزب عدالت و توسعه با اخوان‌المسلمین که مشخص کننده ماهیت سیاست خارجی این کشور از یمن تا مصر و لیبی است بررسی می‌شود. بنابراین این مقاله با روش توصیفی و تحلیلی و با بهره­گیری از نظریه رئالیسم نئوکلاسیک به دنبال پاسخ­گویی به این سوال است که بعد از وقوع تحولات موسوم به بهارعربی، چه مولفه­هایی و چگونه موجب تغییر رفتار سیاست خارجی ترکیه به اسلام­گرایی و  نزدیکی به اخوان المسلمین شده است؟  پاسخی که به سوال فوق به عنوان فرضیه مطرح می­شود بدین­گونه است که اولا پیوندهای ایدئولوژیک حزب عدالت و توسعه با اسلام اخوانی به عنوان مشهودترین مولفه باعث همراهی این دو بازیگر شده است ثانیا رفتار سیاست خارجی ترکیه در غرب آسیا نشان‌دهنده یک استراتژی بزرگ برای پاسخگویی به الزامات سیستمی و فرعی نئو عثمانی­گرایی اردوغان در منطقه با کمک اخوان المسلمین بوده است. فهم الزامات سیستمی بیان شده نیازمند بهره­گیری از متغیرهای چندگانه در چگونگی فهم و برداشت رهبران حزب عدالت و توسعه از تحولات منطقه، عوامل سیستمی و زیرسیستمی، استقلال استراتژیک به عنوان حداکثرسازی قدرت و موازنه‌سازی به‌عنوان به حداکثر رساندن امنیت ترکیه در معادلات غرب آسیا و تغییر رفتار سیاست خارجی ترکیه می­باشد.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/2/16 | پذیرش: 1402/9/5 | انتشار: 1402/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمي- پژوهشي پژوهشهای سیاسی جهان اسلام می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Quarterly Journal of Political Research in Islamic World

Designed & Developed by : Yektaweb