دوره 2، شماره 4 - ( پژوهشهاي سياسي جهان اسلام 1391 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 102-71 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rafie H, Belbasi M. The Process of Development in Modern Malaysia . پژوهشهاي سياسي جهان اسلام 2012; 2 (4) :71-102
URL: http://priw.ir/article-1-121-fa.html
رفیع حسین، بلباسی میثم. چگونگی توسعه در مالزی نوین (با رویکردی بر نظریۀ دولت توسعه‌گرای آدریان لفت‌ویچ). فصلنامه پژوهشهاي سياسي جهان اسلام. 1391; 2 (4) :71-102

URL: http://priw.ir/article-1-121-fa.html


1- دانشگاه مازندران
2- دانشگاه مازندران ، Belbasi.Meisam@yahoo.com
چکیده:   (9165 مشاهده)

توسعه یکی از مفاهیم خیلی مهم برای همه کشورها، به ویژه برای کشورهای درحال توسعه و جهان سوم است. کشورهای منطقۀ جنوب­شرقی آسیا، از جمله کشورهایی هستند که توانسته اند تحت عنوان دولت­های     توسعه­گرا، با اتخاذ سیاست­های مناسب سیاسی- اقتصادی به توسعۀ مطلوب و بالایی برسند. کشور مالزی نیز به ویژه از زمان نخست­وزیری ماهاتیر­محمد توانست به توسعۀ بالایی دست یابد و تبدیل به مالزی نوین شود و این توسعه همچنان ادامه دارد. سؤال پژوهش حاضر این است که چه عوامل و سیاست­‌هایی باعث توسعۀ سریع کشور مالزی به ویژه از دهۀ 1980 به بعد شده است؟ یافته­های پژوهش حاضر حاکی از این است که کشور مالزی با ایجاد دولت­های توسعه­گرا و اتخاذ سیاست­هایی چون صنعتی شدن، خصوصی­سازی، توسعۀ صادرات، ثبات اقتصادی، سرمایه­‌گذاری خارجی، تأثیرپذیری از الگوی توسعۀ ژاپن، اقتصاد مبتنی بر دانش، توسعۀ تکنولوژی ملی، مدیریت و تصمیم گیری­های دولت، بالا بردن بهره­وری اقتصاد، برنامه­ریزی اقتصادی، توسعۀ ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات و ... به توسعۀ سریع اقتصادی دست یافته و توانسته به سطح توسعۀ همه­جانبه و بالایی برسد و به الگویی برای دیگر کشورهای درحال توسعۀ جهان سوم تبدیل شود. به نظر می­رسد دولت مالزی مهم­ترین نقش و جایگاه را در توسعۀ سیاسی- اقتصادی این کشور دارا بوده است، لذا مالزی نوین، به ویژه مالزی دوران نخست­وزیری ماهاتیر­محمد، نمونۀ خوبی از عملکرد مثبت دولت­های توسعه­گرا را به نمایش گذاشته است. برای پاسخ­گویی به پرسش این پژوهش از روش توصیفی- تحلیلی بهره گرفته شده است.

پژوهش حاضر بر اساس هدف، کاربردی و توسعه­‌ای و بر اساس ماهیت و روش، توصیفی- تحلیلی است. یعنی محقق علاوه بر تصویرسازیِ آنچه هست، به تشریح و تبیین دلایل چگونه بودن و چرایی وضعیت مسأله می­پردازد. فنون و تکنیک­های جمع­آوری اطلاعات در این پژوهش، با استفاده از روش ترکیبی می‌باشد؛ یعنی از منابع  کتابخانه­ای، اسناد و مدارک، نشریات، مجلات و مقالات معتبر تخصصی استفاده می‌شود.

متن کامل [PDF 869 kb]   (143 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/6/15 | پذیرش: 1391/9/26 | انتشار: 1391/12/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمي- پژوهشي پژوهشهای سیاسی جهان اسلام می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Quarterly Journal of Political Research in Islamic World

Designed & Developed by : Yektaweb