دوره 13، شماره 2 - ( پژوهش های سیاسی جهان اسلام شماره تابستان 1402 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

amiri J. The identity elements of the equivalence chain in the discourse of Islamic resistance in the region. Based on the discourse of shahid Soleimani. پژوهشهاي سياسي جهان اسلام 2023; 13 (2)
URL: http://priw.ir/article-1-1796-fa.html
امیری جهاندار. مقومهای هویتی زنجیره هم ارزی در گفتمان مقاومت اسلامی در منطقه، بر اساس گفتمان شهید سلیمانی. فصلنامه پژوهشهاي سياسي جهان اسلام. 1402; 13 (2)

URL: http://priw.ir/article-1-1796-fa.html


استادیار گروه ژورنالیسم دانشکده ارتباطات و رسانه دانشگاه صدا و سیما،تهران،ایران ، jahandar.amiri@iribu.ac.ir
چکیده:   (549 مشاهده)
گفتمان ­مقاوت اسلامی در منطقه، بر مبنای پژوهشهای انجام­شده، دارای مولفه­های هویتی در دو بعد ایجابی و سلبی است که عامل پیوستگی و انسجام ایدئولوژیک و قدرت­افزائی آن و زنجیره هم­ارزیش است. زنجیره هم­ارزی گفتمان مقاومت در خاورمیانه، از پراکندگی و تنوع خاصی از نظر سیاسی، قومیتی و مذهبی برخوردار است. هدف این پژوهش شناسائی مولفه­های هویت­بخش زنجیره هم­ارزی گفتمان  مقاومت است تا با تقویت آنها به انسجام ایدئولوژیک و تقویت هویت و قدرت آن کمک شود. با توجه به پیوستگی گفتمان مقاومت با گفتمان شهید سلیمانی و نقش بی­بدیل ایشان در سازماندهی مقاومت در منطقه خاورمیانه، در پژوهش تلاش می­شود تا مولفه­های هویت بخش که عامل انسجام و قدرت این گفتمان هستند، از آثار و مطالب به جا مانده از ایشان استخراج و دسته­بندی شود. روش پژوهش تحلیل متن، استخراج و دسته­بندی مولفه­ها در دو دسته هویت­بخش ایجابی و سلبی بر اساس نظریه گفتمانی لاکلا و موف است. بر مبنای گفتمان شهید سلیمانی، مقاومت در مقابل تجاوز و استعمار، جهاد دفاع محور بر اساس اسلام، خط­مشی امام و رهبر انقلاب اسلامی، مبارزه با ظلم ، تاکید بر فرهنگ ایثار و شهادت، بخشهایی از بعد ایجابی و غیریت­سازی با آمریکا، رژیم صهیونیستی و عوامل آنها، مولفه­های هویتی زنجیره هم­ارزی  محور مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا است که شناسایی و توجه به آنها از نظر کاربردی باعث تقویت ایدئولوژی، نظام معنایی، هویت زنجیره هم­ارزی و تقویت آن در کل منطقه خواهد شد.
 
متن کامل [PDF 429 kb]   (61 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/12/23 | پذیرش: 1402/3/18 | انتشار: 1402/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمي- پژوهشي پژوهشهای سیاسی جهان اسلام می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Quarterly Journal of Political Research in Islamic World

Designed & Developed by : Yektaweb